ROMMELMARKT WADDINXVEEN

GIFTEN

Giften zijn welkom. Giften voor steun aan de goede doelen zijn welkom
op onze rekening bij de Rabobank, 
IBAN NL35Rabo0366801724, tnv PGW bazarcie OK te Waddinxveen.

GOEDE DOELEN 2022

Dit jaar zijn de volgende doelen uitgekozen, zoals van ons gewend een mix van doelen ‘dichtbij en ver weg’.

Elk jaar opnieuw wordt er een keuze gemaakt uit de ingebrachte goede doelen. Goede doelen die wij steunen zijn steeds kleinschalig van opzet, maatschappelijk verantwoord, gevarieerd en uitgevoerd door betrokken mensen.

fietsmaatje

Kunt of durft u niet meer zelfstandig te fietsen? Fietsmaatjes biedt u de kans om samen met een vrijwilliger op een elektrische duofiets weer tochtjes in uw eigen omgeving te maken. Vrijwilliger en gast, de fietsmaatjes, zitten naast elkaar zodat ze gezellig met elkaar kunnen praten. De vrijwilliger trapt en stuurt, terwijl u mee kunt trappen als u wilt. Als fietsmaatjes samen gezond bewegen in het Groene Hart!

WADDINXVEEN helpt lesbos

“Waddxinveen helpt Lesbos” is een werkgroep van een aantal personen uit Wadddinxveen die via de non-profit organisaties Christian Refugee Relief (Nederland) en Eurorelief (Griekenland) hulp willen bieden aan vluchtelingen die in kamp Moria op Lesbos zijn.

‘No more Morias’ klonk het in Europa ruim anderhalf jaar geleden, toen het beruchte kamp op Lesbos was afgebrand. Het oude kamp was overvol, smerig en onveilig. Het nieuw kamp Mavrouvouni werd neergezet als ’tijdelijk’ kamp en had al snel de bijnaam ‘Moria 2’. Inmiddels staat het kamp symbool voor de tientallen kampen elders op de Griekse eilanden, die even uitzichtloos of erger zijn dan Moria.

children for the future uganda

Projectleider: Rebecca Nabunya en Ambrose Kasiita

Visie:Toerusten van de generatie jongeren om gezonde en vruchtdragende christenen te worden. 

Doelen van de organisatie:

  • Het ondersteunen van kinderen door educatie
  • Geven van hoop aan de hopelozen, de kwestbaren
  • Het ontwikkelen van kinderen door hun meegekregen talenten

dagbesteding de tulp

Bij dagbesteding De Tulp werken enthousiaste, sportieve en creatieve mensen. Binnen onze ruimtes en in de buitenlucht is er voor de oudere deelnemers altijd wat te doen, te ontdekken of te beleven. We gaan naar buiten voor een frisse neus, halen herinneringen op, ontmoeten mensen en genieten gewoon!

Het is vooral de kunst om dit onderdeel te laten zijn van het dagelijks leven. Het geeft plezier, gezondheid en verbinding voor de ouderen, de medewerkers en familie!

Onze Riksja-fietsen bieden mogelijkheden om samen gezellig te fietsen met (eenzame) ouderen die niet meer zelfstandig op pad kunnen gaan. Een geliefd uitje voor veel thuiswonende ouderen in de gemeente Waddinxveen!

proplan

04-02-2022 – Door de hoge werkeloosheid is voor meer dan de helft van de mensen in Bosnië het leven al erg zwaar. Heb je een handicap of is jouw kind gehandicapt, dan wordt het zo oneerlijk. ‘Help jezelf’ is dan echt aan de orde. Hulp van de overheid is er namelijk niet. Kortom, leven met een handicap is voor hen die het treft maar met één woord te benoemen: mensonwaardig. Stichting Proplan zet zich van harte al jaar en dag in om hen te helpen die geen helper hebben.